Упаковка: 1 л та 10 л
Склад: Бор (B) - 11,0%.
Особливості:
- Бор бере участь в транспорті цукру, синтезі лігніну, вуглеводів і індолілуксусної кислоти (гормон зростання), він необхідний для нормального утворення пилку і формування зав’язей.
- При дефіциті бору порушується формування клітинних стінок і мембран, що приводить до погіршення товарного виду кінцевої продукції, зниження загальної врожайності, якості і лежкості продукції.
- У відмінності від інших мікроелементів, бір легко вимивається з грунту. Доступність бору для рослин також значно залежить від кислотності грунту: при рН7,5 абсорбується грунтовими частинками.
- Найбільш ефективним способом внесення бору є некоренева підгодівля, коли добриво потрапляє безпосередньо на лист і практично повністю засвоюється рослиною.
Норми витрат:
Фертигація: фруктові - 4,0-6,0 л / га, квіти та декоративні культури - 3,0-5,0 л / га.
Листові підгодівлі:
- Виноград, кісточкові, цитрусові: 70-110 мл / 100 л. води, 3 обробки: перед цвітінням, після цвітіння і після утворення зав'язі.
- Груші, яблуні: 40-60 мл / 100 л. води 3 обробки: перед цвітінням, після цвітіння і після утворення зав'язі.
- Цукрова, кормова і столовий буряк: 0,5-1,0 л / га 4-6 листків; 0,5-1,0 л / га через 20-25 днів; 0,5-1,0 л / га за 20 днів до збирання.
- Соняшник, ріпак, кукурудза, бавовна, арахіс: 0,75-1,0 л / га перша вегетативна стадія і перед цвітінням.
- Морква, селера, редис, кольорова капуста: 150-180 мл / 100 л. води 4-6 листків; 150-180 мл / 100 л. води через 20-25 днів.
- Томати, баклажани, полуниця, гарбуз, кавуни, кабачки, перець солодкий: 110-150 мл / 100 л. води перед цвітінням і потім 2-3 підживлення з інтервалом 10-15 днів. Хризантеми, азалії, декоративні рослини, троянди, камелії: 70-110 мл / 100 л. води перед формуванням бутона.
УВАГА! Обробка може поєднуватися із застосуванням засобів захисту рослин і загального коригуючого харчування комплексного добрива рада МАЙСТЕР або Плантафол, при цьому використовуються мінімальні (за рекомендаціями) дозування Бороплюс. Не рекомендується змішувати Бороплюс з білими маслами, активованими маслами та іншими компонентами , що мають лужну реакцію.